top of page

Interesse in SIVIBU?

Het pedagogisch project van SIVIBU is gebouwd op de grondvesten van de christelijke levensvisie. Ieder kind is voor ons belangrijk. We proberen oog en oor te hebben voor ieders noden en talenten zodat onze leerlingen kunnen uitgroeien tot gelukkige jong- volwassenen die zich willen inzetten voor de gemeenschap en de maatschappij van morgen kunnen mee vorm geven.

 

Omdat onze school, gelegen in het veilige en groene Buggenhout, middelgroot is van omvang kunnen we de persoonlijke aanpak ook echt garanderen: we kennen onze leerlingen, we voelen ons sterk met mekaar verbonden.

 

Ons motto leven, leren en inspireren vertaalt zich in een aangenaam en krachtig leef- en leerklimaat waar zowel uitdagingen worden aangeboden als ook de nodige zorg. Door heel wat extra activiteiten moedigen we onze leerlingen aan om alle aspecten van hun zijn te ontplooien. Een team van dynamische leerkrachten zal hen daarin coachen zodat een totale ontwikkeling tot jongvolwassene kan worden gerealiseerd.

 

Wij ijveren voor ons project. Dag in. Dag uit. Met heel veel enthousiasme.

 

Voor onze school is onderwijs niet vrijblijvend. We geven kennis door maar ook waarden en normen. We leren aan, we vormen, we inspireren. En engageren ons zo voor een mooie toekomst.

Interesse in onze school? Je bent van harte welkom!

Schoolkeuze

Het eerste jaar van de eerste graad is opgesplitst in het eerste leerjaar A en eerste leerjaar B. Op SIVIBU bieden we enkel eerste leerjaar A aan. De leerlingen volgen voor een groot deel dezelfde vakken. Een paar uur per week kunnen de leerlingen keuzevakken (projecten) volgen.

Het tweede leerjaar van de eerste graad biedt een keuze aan verschillende basisopties. Naast deze basisopties volgen alle leerlingen een basispakket vakken. Dit tweede leerjaar dient als voorbereiding op de overstap naar de tweede graad. Hier kiezen de leerlingen een studierichting die het best aansluit bij hun interesses.

3.png
4.png
bottom of page