top of page

sivibu: Leven leren inspireren

Het pedagogisch project van het Sint-Vincentiuscollege is gebouwd op de grondvesten van de christelijke levensvisie. Ieder kind is voor ons belangrijk. We proberen oog en oor te hebben voor ieders noden en talenten zodat onze leerlingen kunnen uitgroeien tot gelukkige jong- volwassenen die zich willen inzetten voor de gemeenschap. Omdat onze school, gelegen in het veilige en groene Buggenhout, middelgroot is van omvang kunnen we de persoonlijke aanpak ook echt garanderen: we kennen onze leerlingen, we voelen ons sterk met mekaar verbonden. Het gevoel van thuis-zijn leidt tot een groot welbevinden en dus ook tot goede leerprestaties.

 

Ons motto leven, leren en inspireren vertaalt zich in een krachtig en aangenaam leef- en leerklimaat waar zowel uitdagingen worden aangeboden als ook de nodige zorg. Door heel wat extra activiteiten moedigen we onze leerlingen aan om alle aspecten van hun zijn te ontplooien. Een team van dynamische leerkrachten zal hen daarin coachen zodat een totale ontwikkeling tot jongvolwassene kan worden gerealiseerd.

 

Wij ijveren voor ons project. Dag in. Dag uit. Met heel veel enthousiasme. Voor onze school is onderwijs niet vrijblijvend. We geven kennis door maar ook waarden en normen. We leren aan, we vormen, we inspireren. En engageren ons zo voor een mooie toekomst.

Nele De Bie & Inge Heyvaert,
directie SIVIBU
en het lerarenteam


1 september

2.png
Onze school: Over ons
596_0aa699_5170D3AF-9347-40B9-BD44-09348

Begin waar je bent.

Gebruik wat je hebt.

Doe wat je kan.

Arthur Ashe

bottom of page