top of page

Vlajo goes international!

Maandag 25 april, in alle vroegte, bruist het op de luchthaven van Zaventem van ondernemingszin. Save The Pain, mini–onderneming van Sint–Vincentiuscollege Buggenhout verlegt zijn grenzen, Riga lonkt!

Of de Finse collega’s ook zo ondernemend zijn? Wat de Letse teams verkopen? Of er in Zwitserland ook mini–ondernemingen zijn? En wat zijn de verschillen in het onderwijs met de scholen in Estland? Daar kregen we een antwoord op tijdens de driedaagse uitstap naar Riga, Letland. Save The Pain kreeg dankzij Vlajo, de school en Ja Europe de kans om deel te nemen aan de internationale verkoopdag in Riga op 26 april 2022.

Vol enthousiasme en met een koffer vol zelfgemaakte en herbruikbare broodzakken stapten ze het vliegtuig op. De Letse collega’s stonden ons op te wachten in de luchthaven. Tijd om te bekomen van de vlucht was er niet, de namiddag was gevuld met workshops, pitches en vooral netwerking.

Dinsdag was Domina Shopping the place to be! Maar liefst 44 mini–ondernemingen uit 9 partnerlanden vulden het shoppingcenter. En ’s avonds werden de inspanningen van onze jonge ondernemers beloond met een nominatie in de categorie ‘Socially Responsible Business Award’. Tijdens het galadiner en de afterparty werden de contacten met de collega’s nog versterkt, ook na deze trip houden de ondernemers contact.

Woensdag stond een wandeling in Riga op onze planning: de overdekte markt met lokale specialiteiten, de Art-decohuizen, de protesten tegen de oorlog in Oekraïne aan de Russische ambassade, de vele mooie parken… met als afsluiter lunch in een lokaal restaurant. En dan terug naar de luchthaven, waar ons vliegtuig al stond te wachten voor de vlotte vlucht naar Brussel.

Heel kort samengevat: dit was een once-in-a-lifetime-ervaring, die we nooit meer gaan vergeten! De Riga-reunie volgend jaar is al gepland, locatie nog te bepalen, wie weet stappen we wel weer het vliegtuig op om ervaringen op te doen.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden: Brian van Save The Pain maakte een aftermovie, zo kan je even mee genieten van onze Riga-ervaringen. Enjoy!

bottom of page